Een gemiddelde voetballer loopt in zijn ‘sportloopbaan’ tijdens de wedstrijden en trainingen bijna 300.000 km! Per wedstrijd is dit ongeveer 9-10 km, afhankelijk van speelniveau, speelpositie en spelstijl. Hierbij heeft een voetballer rond de 500 grond/voet contacten per kilometer, rent hij in 50% van de tijd en maakt hij ongeveer 300 keer contact met de bal. Geen wonder dat voetbalschoenen zo’n belangrijk onderdeel van de voetbaluitrusting vormen!

Dé ideale voetbalschoen bestaat niet. Het kiezen van de juiste voetbalschoen is een zoektocht naar de ideale, persoonlijke combinatie. Een zoektocht die voor de een anders kan uitpakken dan voor de ander. Daarom zijn er ook zoveel soorten en modellen voetbalschoenen op een markt, waar helaas het uiterlijk soms belangrijker lijkt te zijn dan de functionaliteit. Elk model heeft zijn eigen combinatie van eigenschappen. Bij elk model is gekozen voor net weer iets andere prioriteiten en compromissen.

De grip op het veld wordt ondermeer bepaald door het noppenprofiel onder je schoen in combinatie met je gewicht (hoe zwaarder je bent, des te meer grip je hebt). Versleten noppen, of een noppenprofiel dat niet past bij de speelomstandigheden kunnen het risico op blessures vergroten.

Bij het verplaatsen in het veld, krijgen de gewrichten van je voeten bij elke landing een dreun te verwerken van twee tot drie keer je lichaamsgewicht. Bij springen is dat zelfs vijf keer. Hoewel het grootste gedeelte van de kracht wordt geabsorbeerd door de bodem (gras heeft een groot schokabsorberend vermogen) is een goede schokdemping in een voetbalschoen ook belangrijk.

De meeste schoenen hebben een platte zool, met weinig schokabsorberend vermogen. Tegenwoordig wordt er echter wel steeds meer aandacht aan besteed. Het schokdempende vermogen wordt grotendeels bepaald door de dikte en hardheid van de tussenzool. Verder is de relatie tussen lichaamsgewicht van de voetballer en de vereiste hardheid van de tussenzool veel minder simpel dan op het eerste gezicht lijkt.

Webshop

WebshopNeem ook eens een kijkje in onze webshop. Hier vindt u allerlei aanbiedingen.

Lees meer....

Nieuwe snaren

Nieuwe BespanningNieuwe snaren zijn er al vanaf € 14,95

Lees meer....

Uitverkoop

Binnenkort uitverkoop!Kijk ook in onze webshop voor de laatste aanbiedingen!

Lees meer....

Ga naar boven